USEIN KYSYTYT KYSYMYKSET

 

1. KUINKA PÄÄSEN LUMIUKKOMAAILMAAN ROVANIEMEN KESKUSTASTA TAI LENTOKENTÄLTÄ?

Lumiukkomaailma sijaitsee Joulupukin Pajakylässä napapiirillä, kahdeksan kilometriä Rovaniemen keskustasta pohjoiseen. Olemme alle minuutin kävelymatkan päässä Joulupukin Kammarista.

Pääset meille helposti Santa’s Express Bus numero 8:lla, taksilla tai Lumiukkokyydillä (lisämaksu) – katso tarkemmin täältä.

 

2. MITÄ LUMIUKKOMAAILMASSA ON?

Lumiukkomaailma tarjoaa kahdenlaista majoitusta: luksusyöpymistä Glass Resortissa ja arktisen kokemuksen Igluhotellissa.

Lumiukkomaailman Talvivyöhykkeellä voit nauttia drinkin Jääbaarissa, lounasta tai päivällistä Jääravintolassa, ottaa valokuvia kauniista jääveistoksista ja osallistua hauskoihin talviaktiviteetteihin.

Lumiukkosafareilla pääset ajamaan moottorikelkalla tai metsästämään revontulia. Ravintola Ensilumessa koet paikallisista raaka-aineista valmistettuja makuelämyksiä.

 

3. MILLOIN TALVIVYÖHYKE AUKEAA? KUINKA PALJON SISÄÄNPÄÄSY MAKSAA? VAADITAANKO ENNAKKOVARAUSTA?

Lumiukkomaailman Talvivyöhyke aukeaa joulukuun ensimmäisellä viikolla ja sulkeutuu maaliskuun lopulla (muutokset mahdollisia sääolosuhteista johtuen). Sisäänpääsymaksu on 25 € / henkilö (alle 3-vuotiaat lapset veloituksetta).

Talvivyöhykkeelle astuminen takaa rajattoman pääsyn jäämaailmaan (Igluhotelli, Jääravintola ja Jääbaari) ja talviaktiviteetteihin (jääliukumäet ja luistelu). Lippu on voimassa koko päivän.

Ennakkovarausta ei tarvita – lippuja on saatavilla Lumiukkomaailman vastaanotosta aukioloaikoina. Katso aukioloajat tästä.

 

4. ONKO IGLUHOTELLISSA KYLMÄ YÖPYÄ?

Lämpötila igluhuoneissa on hieman nollan alapuolella, vaikka ulkona olisi kovakin pakkanen. Kaikki vieraat varustetaan muhkealla talvimakuupussilla, joka varmasti pitää lämpimänä läpi yön. Suosittelemme kuitenkin vain yhden yön viipymää Igluhotellissa.

 

5. VOIVATKO LAPSET YÖPYÄ IGLUHOTELLISSA?

Igluhotellissa on hieno ja turvallinen kokemus myös lapsille. Emme kuitenkaan suosittele sitä pienille, alle viisivuotiaille lapsille. Vanhempien on myös tärkeä tiedostaa millainen majoitusmuoto on kyseessä, ja että heillä on täysi vastuu lapsistaan. Paras vaihtoehto pienille (ja isoille) lapsille on Glass Resort -lasihuoneisto, josta löytyy oma sauna ja ulkoporeallas.

 

6. ONKO JOKAISESSA IGLUHOTELLIN HUONEESSA OMAT WC-TILAT?

Ei ole, mutta Igluhotellin vieressä sijaitsevasta päärakennuksesta löytyy yhteiset WC-tilat, matkatavarasäilytys ja Ravintola Ensilumi.

 

7. MITKÄ OVAT LUMIUKKOMAAILMAN MAJOITUSPALVELUIDEN SISÄÄN- JA ULOSKIRJAUTUMISAJAT?

Glass Resortin sisäänkirjautuminen 15:00, uloskirjautuminen 11:00

Igluhotellin sisäänkirjautuminen 18:00, uloskirjautuminen 10:00

Mikäli saavut ennen sisäänkirjautumisaikaa, voit jättää matkatavarasi säilytykseen. Kerromme sinulle heti, kun huoneesi on valmis. Voit jättää matkatavarasi säilytykseen myös muutamaksi tunniksi uloskirjautumisen jälkeen.

Ei haittaa, vaikka saavut myöhässä: vastaanottomme on auki ympäri vuorokauden. Otamme kuitenkin mielellämme vastaan ilmoituksen arvioidusta saapumisajastasi etukäteen.

 

8. MILLAISEN VAATETUKSEN TARVITSEN MUKAAN?

Lämpimät talvivaatteet eli aluskerraston, välikerraston, talvitakin ja -housut sekä talvisaappaat. Lämmin lakki, lämpimät hanskat ja kaulahuivi tai kauluri ovat aina tarpeellisia napapiirillä!

 

9. VOINKO TUODA MATKATAVARANI IGLUHUONEESEEN YÖKSI?

Huone on rakennettu lumesta ja jäästä, joten laukut menevät kylmiksi ja kosteiksi yön aikana. Suosittelemme laukkujen jättämistä säilytykseen yöksi – ne ovat turvassa lukollisessa kaapissa.

 

10. KUINKA VARAAN LOUNAAN TAI ILLALLISEN LUMIUKKOMAAILMAN JÄÄHOTELLISSA?

Katso Jääravintola ja -baari -sivumme, josta löydät unohtumattomat ruokaelämykset.

 

11. KUINKA VARAAN SAFAREITA?

Jännittävät seikkailut löydät Lumiukkosafarit-sivultamme.

 

12. MIKÄ ON PARAS AIKA NÄHDÄ REVONTULIA?

Revontulikausi alkaa elokuun lopulla ja kestää huhtikuun alkuun. Luonnonilmiötä on kuitenkin mahdoton ennustaa sääolosuhteiden vaihtuvuuden takia. Revontulten näkeminen vaatii selkeän taivaan ja katselupaikan ilman valosaastetta. Lumiukkomaailma tarjoaa retkiä revontulten metsästykseen.

 

13. KUINKA MONTA HENKEÄ GLASS RESORTIN HUONEISTOIHIN MAHTUU? ONKO HUONEISTOISTA PÄÄSY TOISEEN VÄLIOVEN KAUTTA?

Glass Resort -lasihuoneistojen maksimikapasiteetti on 2+2 henkilöä. Jokaisessa huoneistossa on parisänky (160 cm) parvella ja vuodesohva kahdelle (160 cm) olohuoneessa (lisämaksusta). Huoneistojen välillä ei ole ovea.

X
usfi